Το WP2 στοχεύει στην ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης για το πώς ένα σχολείο θα προχωρήσει στην αλλαγή της νοοτροπίας ενός ολόκληρου σώματος προσωπικού και μαθητών.

Το WP2 αντιμετωπίζει την ανάγκη να αξιοποιηθούν τα ατομικά ταλέντα και οι ιδέες του προσωπικού και των μαθητών και να κινηθούν προς έναν κοινό στόχο, ο οποίος είναι η αναβάθμιση των ψηφιακών ικανοτήτων και των ικανοτήτων βιωσιμότητας των εκπαιδευτικών, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να υποστηρίξουν τα μέλη της σχολικής κοινότητας να γίνουν φορείς αλλαγής.

Στόχοι

Οι στόχοι του έργο που συνδέονται άμεσα με το WP2 είναι οι εξής:

  • η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την υποστήριξη ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για την κλιματική αλλαγή (CCEC) που βασίζεται σε δράσεις,
  • βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών και άνοιγμα της συν-δημιουργίας ολόκληρης της τάξης στη μάθηση και τη διδασκαλία για ενεργή συνεργασία και διαπραγμάτευση με τον εκπαιδευτικό και μεταξύ τους,
  • να καθοδηγήσουν τους εκπαιδευτικούς στον εντοπισμό του οικολογικού άγχους και της οικολογικής απαισιοδοξίας, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές τους να ξεπεράσουν τα συναισθήματα συγκίνησης και φόβου και να αναπτύξουν κριτική σκέψη και δεξιότητες γραμματισμού στα μέσα ενημέρωσης.

Οι ειδικοί στόχο του WP2 είναι:

  • να δημιουργηθεί μια συνεκτική "πράσινη" κουλτούρα διδασκαλίας και μάθησης,
  • να δώσει στο προσωπικό τη δυνατότητα να έχει μια άποψη από το μάτι του πουλιού για όλα τα προγράμματα σπουδών, από τα πρώτα χρόνια μέχρι το λύκειο, και να τα συνδέσει επιτυχώς με τα πολύγλωσσα αποτελέσματα του Πακέτου Εργασίας 2,
  • να διευκολύνει τη συνεργασία σε επίπεδο ολόκληρου του σχολείου, καθώς τα αποτελέσματα μοιράζονται με τους γονείς και την κοινότητα, παρέχοντας στους γονείς ένα συγκεκριμένο οπτικό υλικό για να κατανοήσουν το όραμα του έργου.
  • επιτρέπουν τη διαφοροποίηση των σχεδιαστών μεταξύ των εταίρων: κάθε εταίρος θεωρείται ως ξεχωριστή οντότητα με διαφορετικές ανάγκες, αλλά στη μεγάλη εικόνα όλοι συνδέονται και όλοι κινούνται προς μια ενιαία κατεύθυνση.

Κύρια αποτελέσματα

  1. Το Miracle Toolkit περιλαμβάνει πέντε φυλλάδια:
    1. Η βασική επιστήμη πίσω από την κλιματική αλλαγή
    2. Συνδημιουργία ψηφιακών κόμικς
    3. Ψηφιακή επαύξηση των κόμικς
    4. Ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφόρηση
    5. 3 εκπαιδευτικά σενάρια
  2. Η δραστηριότητα κατάρτισης των εκπαιδευτικών (Γ1) είναι μια τριήμερη κατάρτιση, που πραγματοποιείται στη Μάλτα, σχετικά με τη χρήση των φυλλαδίων για 3 εκπαιδευτικούς από κάθε σχολείο-εταίρο και τους εμπειρογνώμονες από κάθε εταίρο.
  3. Έκθεση επικύρωσης
    1. Πιλότοι Datatest
    2. Η έκθεση επικύρωσης
    3. Τα πρακτικά της 2ης διακρατικής συνάντησης του έργου.