Η διάδοση γενικά είναι μια προγραμματισμένη διαδικασία παροχής πληροφοριών στις ομάδες-στόχους και στους βασικούς φορείς σχετικά με τη διαδικασία, τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματα του έργου με τη χρήση διαφόρων διαύλων διάδοσης σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

"Στόχοι

Οι ύριοι στόχοι των δραστηριοτήτων διάδοσης είναι:

  • Προώθηση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τα αποτελέσματα του έργου.
  • Η επιτυχής μεταφορά των αποτελεσμάτων στους αρμόδιους φορείς λήψης αποφάσεων, ώστε να επιτευχθεί η βιώσιμη προώθηση και υποστήριξή τους.
  • Να πείσουν τους μεμονωμένους τελικούς χρήστες να υιοθετήσουν ή/και να εφαρμόσουν τα αποτελέσματα, και μετά τη λήξη του έργου και της υποστήριξης από τη σύμπραξή του.

Οι στόχοι του WP5 συνδέονται με τον στόχο του έργου:

O5. να ενθαρρύνουν και να δώσουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές σχολείων να βελτιώσουν ταυτόχρονα τόσο τις παιδαγωγικές όσο και τις οργανωτικές τους πρακτικές μέσω δραστηριοτήτων προβολής σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το έργο περιλαμβάνει τόσο δραστηριότητες διάδοσης όσο και δραστηριότητες προβολής, οι οποίες είναι πολύ στενά συνδεδεμένες. Οι δραστηριότητες προβολής, οι οποίες υπερβαίνουν τις δραστηριότητες διάδοσης, αποσκοπούν στην προσαρμογή των υφιστάμενων αποτελεσμάτων σε άλλους δικαιούχους ή συστήματα από εκείνα για τα οποία σχεδιάστηκαν αρχικά.

Η κοινοπραξία εξετάζει ήδη δραστηριότητες προβολής, για παράδειγμα την προσαρμογή των αποτελεσμάτων του έργου για χρήση σε επίπεδο κατώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και έχουμε ήδη συζητήσει τις δυνατότητες παράλληλης πιλοτικής εφαρμογής των αποτελεσμάτων του έργου σε έργα eTwinning που θα αναπτυχθούν για το σκοπό αυτό.

"Κύρια αποτελέσματα

  1. Visual Branding
    • Ο δικτυακός τόπος του έργου όπου υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για το έργο για κάθε ενδιαφερόμενο.
    • TΗ οπτική ταυτότητα του έργου που αποτελείται από το λογότυπο (συμπεριλαμβανομένου του αρκτικόλεξου και της εικόνας) και τα πρότυπα εγγράφων που χρησιμοποιούνται ανάλογα με την περίσταση.
  2. Έκθεση διάδοσης. Υπάρχουν δύο τύποι αποτελεσμάτων όσον αφορά το γραπτό υλικό διάδοσης:
    • Ενημερωτικό δελτίο κάθε τρίμηνο (8 συνολικά) και Δελτία Τύπου κατά περίπτωση, όταν υπάρχει κάποια σημαντική είδηση ή εξέλιξη που αξίζει να κοινοποιηθεί στις ομάδες-στόχους.
    • Ακαδημαϊκές παρουσιάσεις (εργασίες, εργαστήρια, αφίσες) ή δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Υπάρχει έρευνα σχετικά με το ποια μέσα χρησιμοποιούν οι ενδιαφερόμενοι του έργου τόσο online όσο και offline για την επαγγελματική τους ανάπτυξη, καθώς και τις προτιμήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
    • Δημιουργείται ένας χώρος του έργου eTwinning για να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους εκπαιδευτικούς.
    • Το έργο δημιούργησε λογαριασμούς LinkedIn και Twitter καθώς κρίθηκαν πιο σχετικοί, αλλά επαναξιολογούνται με βάση την ανατροφοδότηση από τις ομάδες-στόχους.
    • Το έργο διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις διαφόρων τύπων και για διαφορετικά κοινά:
      • Ημερίδες ενημέρωσης με τον οργανισμό-εταίρο.
      • Εκδηλώσεις MIRACLE Multiplier Events κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου του χρονοδιαγράμματος του έργου για τη συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο".